La crisi també afecta la venda de productes orgànics

La granja de productes biològics del príncep Carles ha de reduir plantilla


Consumidors de països industrialitzats que havien apostat pels productes biològics, ara estan deixant de comprar-los pels preus més elevats que han de pagar. Segons un estudi de Euromonitor International, el mercat d'aquests productes s'ha estancat des de 2007 i mostra senyals de contracció.

D'uns anys ençà, el mercat dels productes orgànics havia crescut entre el 20% i el 30% anual de mitjana. Ara, el consumidor sensibilitzat amb el tema i de classe mitja o mitja alta, principal focus de demanda d'aquests productes, es veu afectat per la conjuntura, pels acomiadaments laborals i la inestabilitat financera.

Un reportatge de BBCnews constata com a EUA i Regne Unit els consumidors han començat a triar entre productes barats o productes més propers, que no contenen pesticides ni adobs químics, per tant, més cars. En una situació d'escassedat de les butxaques domèstiques són aquests darrers els que tenen les de perdre.

Segons l'article, el consum de productes orgànics ha caigut un 10% a les llars britàniques, entre finals de 2007 i finals de 2008. Les dades es basen en un estudi de la consultora TNS que fa un seguiment diari del consum de 25.000 famílies del Regne Unit.

El príncep de Gales, un dels afectats

L'hereu de la corona britànica, el príncep Carles, té una granja de productes biològics i els comercialitza a través de diverses cadenes de supermercats. Segons el reportatge, els seus beneficis han minvat un 80% durant el 2008 i s'ha vist obligat a reduir plantilla.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Pep
1.

Productes organics???? I els que no mengem d'aquests, que mengem, inorganics??? A veure si no traduim directament de l'angles, es diu productes de cultiu ecologic.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article