L'IPC situa la variació mensual de gener a -1,1%


L'IPC es despenja aquest mes de gener i marca rècords històrics deixant la taxa interanual a l'1,1%. La inflació va baixar un -1,1% a Catalunya i País Valencià, mentre que a les Illes Balears -0'9%, tres dècimes per damunt de la mitjana estatal que s'ha situal a -1,2%, en relació al mes anterior.

Les rebaixes han influït especialment en l'índex, ja que el vestit i el calçat, reduexien la taxa anual en més de dos punts, i se situen en nivells negatius per primer cop des de 1978. La baixada del preu dels combustibles i la reducció de preus alimentaris, especialment del peix fresc, el pa, els olis i les fruites fresques, són altres elements determinants, segons l'INE.

Des de juliol de 2008 fins ara doncs, l'IPC ha baixat més de 4 punts, sobrepassant les previsions d'experts i govern que situaven l'índex a finals d'any a 2 %. A pesar de tot, l'opinió d'especialistes és que tot i que la tendència seguirà al llarg de 2009, no s'arribarà a marcar taxes negatives de creixement de preus, és a dir, a la deflació.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article