Agrocuina Mercè, un servei de càtering que marca tendències

La cuina feta amb productes locals i que aplica els criteris de sostenibilitat en tot el procés productiu


La família Serrat ve de pagès i compta amb l'experiència de servei de càtering des de 1992, quan van obrir una botiga a Olot. Amb el temps ha volgut ampliar el projecte inicial i ubicar-lo al seu poble d'origen, Joanetes, amb la intenció de seguir vivint a pagès. La diferència és que ara incorporen una activitat econòmica que pretén revitalitzar l'entorn rural al mateix temps que potencia l'activitat agrícola i turística. Obrir una agrobotiga amb productes de la zona, a més del servei de plats cuinats marca "mercè", és el proper pas. Serà just a tocar de Can Serrat, la casa pairal, al bell mig de la plana de Bas.

Hem parlat amb Mia Serrat que ens ha explicat amb detall el compromís de l'empresa amb l'entorn, la conservació del medi i la qualitat dels productes que ofereix. Per això les dependències del servei de càtering tenen un aspecte futurista que contrasta amb aquell entorn rural i idíl.lic. Tot perfectament mesurat a través de la gestió integrada: baix consum d'energia, control de l'ús i la gestió de l'aigua, minimització de residus i emissions.

Per aconseguir-ho l'empresa utilitza sistemes com el de cogeneració, una fórmula innovadora que aprofita els gasos calents, excedents del sistema de refrigeració per a l'obtenció de l'aigua calenta i el desglaç per gasos calents. Tot gestionat pel programa que adequa el consum al cost de la tarifa elèctrica, segons l'hora del dia.

Compta amb el suport d'un programa informàtic que conté les fitxes dels productes, proveïdors, traçabilitat i control d'estocs que en tot moment intervé en el procés productiu mitjançant un codi de barres. Incorpora la informació contínua de moviments del producte, controls de temperatura, terminis...

En aquests moments s'esta treballant en els continguts de la web de l'empresa que permetrà que el client consulti en qualsevol moment la traçabilitat del producte que ha adquirit.

Contacte: Josep M. Serrat   Can Serrat 17176 Vall d'en Bas (Garrotxa) [email protected]

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article