De qui depèn que les pomes tinguin més gust?

Consumolab aposta per aconseguir-ho a través de tecnologia punta


La majoria  de consumidors es declaren partidaris de recuperar el gust dels aliments, lamenten que ara la fruita té un aspecte més saludable però és menys saborosa. Una enquesta realitzada per la consultora Consumolab mostra com un 46% dels consumidors diuen que les verdures i la fruita perden el gust cada dia més, mentre que prop d'un 74% dels enquestats opinava que els productes frescos tenien un gust pitjor que fa uns anys. És més, un 80% afirmava que fins i tot pagaria més -no molt- per aquests productes si recuperessin el gust d'abans.

Davant d'aquests resultats, la solució que proposa Consumolab està en el laboratori. Així, les recomanacions fetes per la directora de comunicació de la consultora, M. José Sanchez, van dirigides a investigar com retornar les qualitats organolèptiques als productes frescos a través de tecnologia punta, igual que s'ha trobat com allargar-los la vida útil a través d'additius i conservants.

Consumolab és un servei vinculat al centre tecnològic Ainia, una associació privada, formada per empresas del sector agroalimentari que es va crear el 1987 per iniciativa del sector i de l'Institut de Mitjana i Petita Indústria Valenciana.

Més informació:
                              Consumehastamorir
                               Consumolab


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Com sempre fugides cap endavant!! Perquè no plantejar collir les pomes de l'arbre quan siguin madures i no haver-les de collir en verd i tenir-les durant mesos en càmeres frigorífiques? Com volen que tinguin cap gust!!

  • Això va més, és a dir, a més amb els transgènics i mil varietats més que l'únic propòsit és que produeixi més i es conservi més temps. Per exemple, una tomatera abans feia 5 quilos, ara en fa 15, però els nutrients que agafa la planta són els mateixos, per tant els nutrients es reparteixen entre més tomates i cada cop tenen menys gust. Deixant de banda totes les manipulacions biològiques o químiques que es fa a la tomatera perquè la planta rendeixi més i les tomates es conservi... Llegir més

Comenta aquest article