Mercat "Món Empordà" demà a Corçà

La biòloga Sílvia Beltran parlarà sobre la conservació dels nutrients en la xerrada "Del camp al plat"


L' Associació Món Empordà organitza aquest dissabte 10 de gener un dels seus Mercats de Productes Locals i Ecològics a Corçà. A més de les tradicionals parades de productes alimentaris, roba i cosmètica -de proximitat i/o ecològics- els visitants podran assistir a la xerrada "Del camp al plat" que la Biòloga Sílvia Beltran oferirà a les 12 h. En la seva exposició, Beltran incidirà en la pèrdua dels nutrients dels aliments des del moment de la recollida fins que els ingerim, a més de donar consells per a una alimentació més sana.

En el mercat d'aquest dissabte a Corçà també participarà en directe Cohira, un duo musical que presentarà temes propis.

Als mercats Món Empordà hi podem trobar també productes artesanals de cistelleria o ferreteria i es poden visitar des de les 10h fins les 3h de la tarda.

El mercat es farà a la Plaça del Firal, davant de l'església, en un entorn rústic que ajuda a transportar en el temps cap als nostres mercats autèntics. Aquesta iniciativa de la Fundació Món Empordà vol contribuir al foment de l'economia local de productor a consumidor amb el màxim de respecte cap al medi ambient.

Aquest nou concepte de mercat setmanal que es va presentar ara fa un mes i que promociona el producte local i sostenible es fa dissabtes rotatius als municipis de Corçà, Rupià, Ullastret i Parlavà i el que pretén és que tothom hi tingui accés i s´hi trobi de tot de l´entorn més proper. També es vol establir un comerç just ja que si es compra directament al productor es redueixen els costos dels intermediaris.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article