Un monitor d'ordinador de Lenovo el producte electrònic "més verd", segons Greenpeace

Apple, Asus, Microsoft, Nintendo, Palma i Philips no han volgut participar en l'estudi de l'organització ecologista


L'última enquesta de productes d'electrònica més verds ha mostrat que hi ha progressos importants envers l'any passat, però també que la indústria esta lluny encara de fabricar un producte realment "verd".

La segona enquesta realitzada per Greenpeace , "Electrònica Verda: la recerca continua" avalua el compliment del compromís fet el darrer any per quinze de les marques d'electrònica més importants, en la presentació dels 50 productes més sostenibles  - telèfons mòbils eficients, televisions, monitors informàtics, llibreta i ordinadors de sobretaula, i consoles de jocs per a l'avaluació.

L'enquesta avalua els productes en funció de l'ús de productes químics perillosos en la seva fabricació, la eficiència energètica, el cicle de vida del producte com el reciclatge i també la innovació.

Els resultats de l'enquesta mostren que hi ha menys productes en el mercat que continguin plàstic de PVC i menys productes químics perillosos, en general.

La majoria de les companyies han millorat els programes de retorn i reciclatge voluntaris i s'han adaptat de pressa als requisits més sostenibles. Però no totes han posat fàcil la realització del treball. Empreses com Apple, Asus, Microsoft, Nintendo, Palma i Philips han declinat participar-hi.

Els productes electrònics més ben considerats han estat finalment: El monitor d'ordinador ample de L2440x Lenovo ha estat el més valorat amb un 6.9 punts sobre una escala de 10.) Un altre dels productes top verd ha estat la la televisió Sharp LC-52GX5 (5.92), el telèfon mòbil de F268 Samsung (5.45), el Nokia 6210 Smart phone (5.2),  la Notebook R600 Toshiba Portege (5.57) i el Lenovo ThinkCentre M58 Desktop (5.88).

Tanmateix, cap d'aquests productes no ha assolit uns nivells prou alts en qualsevol de les valoracions com per a ser considerat un producte realment "verd".

La indústria d'electrònica, segons Greenpeace, esta seguint una direcció correcta, però cal que s'impliquin encara més en els avenços, segons l'organització ecologista. És temps de prendre patrons de fabricació bàsics en aquest sentit i no limitar-se a la fabricació d'alguns productes més respectuosos. La indústria d'electrònica és una de les més innovadores del planeta, és temps ja, segons l'organització, que facin un pas seriós en benefici del medi ambient.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article