La refrigeració dels edificis públics no podrà baixar dels 26ºC

Quan es requereixi calefacció la temperatura no haurà de superar els 21ºC


Indústria esta preparant una ordre ministerial que limitarà la temperatura de l'interior dels edificis públics fins a 21ºC en els recintes amb calefacció i serà com a mínim de 26ºC en els espais refrigerats. La mesura s'inclou dins del Pla d'Estalvi d'Energia presentat l'estiu passat i que es proposa reduir el consum energètic estatal en 87,9 milions de tones de petroli.

La limitació de temperatura serà obligatòria en edificis de l'administració, locals comercials, culturals i oci. També en les estacions de transport i aeroports. Els edificis que utilitzin habitualment fonts d'energia renovables o bé energia residual podran obviar el marge de temperatures permeses.

La nova normativa, a més d'afectar les oficines de l'administració també regularà la temperatura dels locals d'us comercial, com són les botigues, supermercats, centres comercials, restaurants, cafeteries, teatres, cinemes, sales de ball o estacions de metro, tren, i aeroports.

La humitat relativa també esta condicionada a oscil.lar entre els límits del 30% i el 70%.

Amb l'objectiu també de fomentar l'estalvi energètic, el govern central aprovarà al llarg del primer quatrimestre de 2009 l'obligatorietat  que tots els edificis disposin d'un Certificat d'Eficiència Energètica. Així, quan un pis es posi a la venda o entri al mercat del lloguer haurà d'incloure aquest certificat. Document que fins ara només es demanva als de nova construcció.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

tipaxx
1.

I per quan el control de la calefacció i la refrigeració a l'interior dels trens!!! Ja n'estic tipa d'agafar la jaqueta per a viatjar en rodalies a l'estiu...

  • 0
  • 0

Comenta aquest article