Les telecomunicacions baixen un 7,5% en el que va d'any

El transport aeri de passatgers s'ha encarit un 14,6% en els darrers 12 mesos


Aquests dies estem coneixent els increments que han patit la majoria de tarifes en canviar d'any, transport públic, peatges, electricitat acumulen increments superiors a l'IPC. Avui hem sabut que les tarifes de telefonia fixa, mòbil i Internet han disminuït un 7,5 % en el darrer trimestre de 2008, segons ha informat l'INE en el resum trimestral dels preus del sector serveis. Han pujat però un 0,7%, si es té en compte el trimestre anterior.

El transport aeri de passatgers, amb un 14,6% i el transport marítim de mercaderies, amb un 4,6%, són les tarifes que més s'han enfilat en relació al darrer trimestre de 2007. Si la comparació la fem amb el trimestre anterior, els increments són d'un 6,7% i d'un 5,7%, respectivament.

Sempre valorant els preus trimestrals, l'INE compara els resultats del darrer període de 2008 i mostra com les activitats informàtiques han augmentat de preus un 1,8 per cent respecte al trimestre anterior, i les activitats postals i de correu, un 1,6%. En relació als preus de fa un any han augmentat un 4,5% i un 2,3%, respectivament.

L'índex de preus del Sector Serveis (IPS) estudia trimestralment l'evolució dels preus del sector. Les dades s'obtenen a partir d'una mostra de les empreses més importants de cada activitat que, aproximadament, representa un 70% de la quota de mercat.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article