Les tarifes elèctriques s'apugen un 3,4% a partir de dijous


Les tarifes elèctriques que compten amb més usuaris (25 milions) pujaran a partir dijous una mitjana del 3,4%. Un increment que s'afegeix als acumulats el 2008 (més de l'11%) i que segueix fent camí cap a resoldre el problema acumulat del dèficit tarifari.

El rebut de la llum per al consumidor tipus que té una potència contractada d'entre 2 i 5 quilowatts, serà de 3,34%, és a dir, un 0,90 euros al mes. Recordem que les tarifes elèctriques es revisen cada tres mesos i podrien existir nous increments al llarg de 2009.

L'anomenat "dèficit de tarifa" es ve generant des de l'any 2000, és a dir, els ingressos per tarifa no són suficients per a cobrir les despeses del sistema elèctric. Ara, segons el Ministeri d'Indústria, finalment s'ha arribat a un acord amb les elèctriques per a resoldre'l.

Encara queden alguns "serrells" per a concretar de l'acord, pel que fins a finals de gener no es faran públiques les pautes i el calendari d'actualitzacions.

Un respir en la tarifa del gas

D'altra banda, Gas Natural baixa un 3,6% les tarifes a partir del mateix dijous 1 de gener. La rebaixa és del voltant de 1,5 euros al mes per a la majoria de consumidors domèstics i fins a 6 euros mes en les tarifes per a les petites i mitjanes indústries. D'aquesta rebaixa ja se n'havia parlat atès la caiguda del preu de la matèria primera i de la cotització de l'euro davant del dòlar, només que, com en el cas de les elèctriques, les tarifes del gas també es revisen trimestralment i s'adapten als alts i baixos de les variables esmentades.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article