La CE vetllarà perquè el consum dels electrodomèstics en standby es redueixi un 75%


La Comissió Europea ha aprovat finalment aquesta setmana el reglament que té per objectiu reduir en gairebé un 75% el consum elèctric dels aparells en posició d'espera o el que també s'anomena en "standby". Sembla que la llum del pilot que ens indica que un aparell esta connectat té una despesa ínfima, però segons la CE, l'estalvi que s'assolirà amb aquesta mesura serà comparable al consum d'electricitat anual de Dinamarca i disminuirà en 14 milions les tones de CO2 emeses a l'atmosfera per l'eurozona.

El comissari Andris Piebalgs, impulsor del reglament, defensa que els objectius d'aquest estalvi energètic estan més justificats que mai en aquests moments de crisi financera. Una iniciativa que ha de tenir una repercusió massiva ja que abastaria tots els aparells elèctrics i electrònics que hi ha a la llar o a les oficines.

La norma, que té el recolzament de l'Eurocambra i dels 27 estats membres, entrarà en vigor durant el primer trimestre de 2009. En funció del producte, el reglament fixa un consum màxim d'electricitat en posició d'espera de 1 a 2 watts fins el 2010, a partir de 2013, el límit es reduirà a mig o un watt, gràcies a una millora tecnològica de la que caldrà disposar.

Aquest és un dels quatre reglaments que la UE ha d'adoptar en breu gràcies a l'aplicació de la directiva de l'ecodisseny. En conjunt s'ha de modificar les normes d'enllumenat, dels descodificadors o també les que afecten a les bombetes incandescents.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article