El Suprem avala la utilització del terme "bio" en els productes no ecològics


El Tribunal Suprem ha avalat la utilització de la denominació "bio" en productes comercials encara que no siguin ecològics, afirmant a més, que aquest ús de denominació no es pot considerar competència deslleial. Un dictamen que contrasta amb el contingut dels reglaments comunitaris 2092/91 i 2091/92 que assenyalen que les denominacions  "bio, biològic, eco, ecològic, orgànic i biodinàmic" corresponen a productes lliures de substàncies químiques i sintètiques. La tendència al creixement del mercat de productes ecològics ha fet que moltes empreses s'apuntin a la moda "bio" incloent aquest terme en els seus enunciats per a donar un valor afegit als seus productes. Són els anomenats "falsos bio".

Amb aquesta sentència el Suprem, en ratifica una altra de l'Audiència de Barcelona que va establir que el prefix "bio" per a definir les característiques específiques d'un producte no és competència exclusiva d'una marca.

El Tribunal Suprem ha sentenciat que la doctrina que reserva la utilització de la marca "bio" per a designar un determinat tipus de iogurt -en aquests moments reservada per als productes ecològics- ha caducat ja que s'ha convertit en una "designació usual".

Recordem que per a complir amb la normativa europea, la marca Danone ja va fer una important inversió fa dos anys en el canvi de la seva línia de iogurts Bio, per la denominació d'Activia. L'actuació de la multinacional per adaptar-se a les normes comunitàries que reserven el terme "bio" exclusivament als aliments que procedeixin de l'agricultura biològica, es va materialitzar el juliol de 2006.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Vergonya
1.

Quina vergonya!
Pascual ja te el que volia. Quan s'investigarà la compra de jutges?
La llei europea és clara, però aquí ho han de complicar tot, inclús anar contra la norma.
Ara els escrits que faci els farè com a tribunal constitucional i els hi diré sentencies ... i que la gent es busqui la vida per diferenciar-ho.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article