Cardedeu promou la bici subvencinant la compra de cascs i aparcaments comunitaris


L'Ajuntament de Cardedeu, al Vallès Oriental, ha decidit instal·lar de manera gratuïta aparcaments per a bicicletes en les comunitats de veïns que ho sol·licitin i subvencionar amb 10 euros tots els ciutadans que comprin un casc homologat en algun comerç de la ciutat. Són mesures que volen promoure l'ús d'aquest vehicle que protegeix del canvi climàtic i que té en models com el Bicing un referent. Si bé l'Ajuntament de Cardedeu no pot impulsar un sistema de lloguer similar al de grans ciutats si que pot aprovar amb ordenances i subvencions la promoció de la bici en tractar-se d'una ciutat sense gaire desnivells.

Al Telenotícies expliquen que els tècnics municipals han començat a usar dues bicicletes elèctriques de propietat municipal que fan servir per a diferents tasques de seguiment, fins al punt que l'Ajuntament ha pogut suprimir un cotxe del parc mòbil.

També una patrulla de proximitat de la policia municipal fa ronda amb bicicleta des de fa pocs dies a un dels barris de la ciutat i ja es pensa ampliar el servei en d'altres punts. A més, la xarxa de carrils bicicleta que connecta els edificis municipals i les escoles s'ha ampliat fins a quatre quilòmetres en els últims mesos.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article