Els 'greixos trans' engreixen més que la resta

El consum habitual dels greixos anomenats 'trans' (també 'greixos parcialment hidrogenats'), a més d'incrementar el risc de patir diabetis i malalties coronàries, també afavoreixen un augment del pes corporal, després d'un experiment fet amb animals, on quedava palés que, a la mateixa quantitat de greixos subministrats, els que consumien els greixos trans van augmentar un 7,2% el seu pes, mentre que els que van consumir greixos monoinsaturats, com pot ser l'oli d'oliva, van augmentar un 1,8 % el pes corporal. Uns resultats que encara sorprenen més si es té en compte que només se'ls va subministrar un 8% de la dieta en greixos, és a dir, una quantitat que teoricament és de manteniment. La revista Newswise parla de les conclusions d'aquest grup d'investigadors de la Wake Forest University School of Medicine, que agrupa professionals de la medicina més reconeguts d'EEUU on destaca que, a més de provocar l'augment del colesterol 'dolent' a la sang, les dietes riques en greixos trans afavoreixen la redistribució del teixit gras a la zona de l'abdomen. Els científics coincideixen en que els efectes dels greixos trans són pitjors encara del que es creia. Els greixos trans es troben en la majoria de margarines, galetes, pastisseria industrial i fregits. Des de l'1 de gener és obligatori als EEUU que els aliments incloguin en l'etiquetatge dels ingredients la quanitat de greixos trans.

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article