Exposició "Consum Responsable" al claustre de la Diputació de Girona


El Claustre del Palau de la Diputació de Girona acull durant les festes de Nadal l’exposició "Consum Responsable". Juntament amb la mostra s’ha editat un calendari gratuït per promoure la reflexió sobre el consum sostenible durant tot l’any.

La mostra consta d'un seguit de fotografies i escrits que denuncien les pautes de consum a què indueixen les actuals campanyes de publicitat, especialment durant les festes nadalenques. D’aquesta manera es vol sensibilitzar els consumidors sobre la crisi mediambiental i les desigualtats socials i, a la vegada, proposar-los un canvi d’hàbits cap un consum més conscient, auster i sostenible.

Aquest és el tercer any consecutiu que se celebra aquesta campanya però enguany el seu àmbit d’acció no es limitarà només al Nadal sinó que s’estendrà durant tot el 2009. Per aquest motiu també s’ha editat un calendari de paret gratuït amb les fotografies i texts de l’exposició.

El calendari presenta un focus de reflexió per a cada mes de l'any: el tèxtil (gener), calefacció (febrer), fusta (març), aigua (abril), cotxes (maig), aliments (juny), aire condicionat (juliol), turisme (agost), decreixement (setembre), oci i necessitats fictícies (octubre), supermercats (novembre), aliments de luxe (desembre).

L’exposició forma part d’un campanya de sensibilització organitzada per la Coordinadora d'ONG Solidàries i la Càtedra UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible de la Universitat de Girona.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article