La plataforma "Som lo que sembrem" serà a ECO-SÍ

Presenta noves campanyes per a declarar municipis, establiments i institucions lliures de transgènics


Després d'haver presentat al Parlament 106.000 signatures captades arreu del territori recolzant la Iniciativa Popular Legislativa, la Plataforma Som lo que sembrem resta pendent del resultat de les esmenes a la totalitat que seran debatudes en breu al Parlament. Mentre tant, l'organització segueix amb les campanyes per a declarar el territori lliure de transgènics. Aprofitant la fira ecològica serà aquest cap de setmana a Girona per a la presentació de dues noves campanyes.

Una d’elles és la promoure les adhesions a declarar zones lliures de transgènics: municipis, establiments, explotacions agrícoles, altres institucions... De moment, al Principat són ja 57 municipis que han aprovat mocions en aquest sentit i 3 comarques.

El moviment també s'expandeix a Europa on ja més de 3.400 municipis, 4.500 zones i 170 regions s'auto declaren lliures de transgènics.

L’altra campanya és la sembra de panís ecològic , per tal de posar en evidència la contaminació que s’està produint. De les 10.015 Ha de blat de moro conreades a Girona, 4.155 són d'alguna variant transgènica, el que representa un 41% del total sembrat. Mentre que en el conjunt de Catalunya el percentatge arriba al 20% de les gairebé 20.000 Ha de blat de moro transgènic.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article