L'ATM diu ara que els menors de 12 anys pagaran un preu simbòlic per viatjar en transport públic


Els bitllets de la tarifa integrada de l'ATM tindran un preu simbòlic per als menors de 12 anys a partir de gener de 2009. Els bitllets seran pràcticament gratuïts ja que només se'ls cobrarà el cost d'emissió, cost que encara no s'ha especificat per l'Autoritat Metropolitana del Transport. Aquesta és una mesura que entra en els plans de promoció de l'ús del transport públic de Barcelona.

Avui dilluns s'anunciarà oficialment la proposta feta pels responsables del transport urbà de Barcelona. ATM i EMT aclareixen que Barcelona és una de les ciutats europees on el transport públic és més barat i que l'usuari, en realitat, només paga un 40% del seu cost global.

La mesura no haurà d'afectar aquest equilibri pressupostari, segons els promotors del canvi tarifari proposat per l'EMT i que es preveu que avui dilluns sigui aprovat pel consell d'administració de l'ATM.

La reunió també ha de decidir si la reducció en el preu del bitllet infantil recaurà completament en els usuaris o si l'administració assumirà part del cost dels 13 milions d'euros anuals que deixarà de percebre, fet que podria determinar que altres col.lectius veiessin incrementat el preu dels bitllets.

Els universitaris, les famílies nombroses i els jubilats també podrien passar a formar part dels col.lectius amb renovació tarifària del transport públic.

Més informació: El Periódico


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article