El govern aprova un pla per promoure l'agricultura ecològica


El Govern va aprovar aquest dimarts el Pla d'Acció per a l'alimentació i l'agricultura ecològiques, amb la intenció de promoure els beneficis socials i ambientals que aporta aquest estil de producció. L'increment de la producció ecològica a Catalunya en un 30% i també del consum en un 50% són els objectius que s'ha fixat el govern per a 2012. Per això ha aprovat un paquet de mesures que comencen per campanyes de promoció de l'alimentació ecològica a les escoles, hospitals o centres penitenciaris.

El Pla té una projecció transversal a través de diversos departaments i també preveu l'elaboració d'un baròmetre de percepció i coneixement dels aliments ecològics entre la població catalana.

Catalunya és pionera, dins l'Estat espanyol, en la introducció i desenvolupament de les produccions agroalimentàries ecològiques. Des dels anys 70, el sector ecològic català ha anat guanyant capacitat productiva i l’oferta s’ha anat incrementant i diversificant. Així mateix, la indústria agroalimentària ecològica catalana es manté puntera a nivell estatal, tant en relació al número d’empreses elaboradores, com per la diversificació de les seves activitats.

Actualment hi ha en territori català 60.095 hectàrees de producció ecològica, un 5% de la superfície total. A més, hi ha 139 explotacions ramaderes beneficiàries de ramaderia ecològica.

Podeu trobar més informació al nou web temàtic sobre producció agroalimentària ecològica.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article