Sergi Arola s'apunta al boicot a la tonyina vermella


Sergi Arola ha afegit els seus restaurants a la campanya de boicot al consum de tonyina vermella. El cuiner explica que justament aquest era el producte estrella del seu menú des de fa dos anys, "retirar-lo ara de la carta és el que assegura que els meus clients podran gaudir d'aquest producte en el futur".  Una postura moral i obligació que el cuiner fa extensiva a d'altres productes en circumstàncies similars, com el cas del tauró que també esta en perill de supervivència.

Arola s'afegeix així al boicot al consum de tonyina vermella promoguda per WWF-Adena,  i que segueixen prop de 16.000 ciutadans de 149 països, entre els quals s'hi compten nombrosos restaurants, xefs i supermercats europeus.

Els consumidors han signat una petició dirigida a la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Vermella (ICCAT), renunciant a l'ús d'aquest producte fins que no es recuperi la població de tonyina vermella i sigui gestionada de manera sostenible.

El boicot busca evitar el col.lapse de l'espècie. Segons els darrers informes oficials que presenta WWF-Adena, després de més de 3.000 anys d'explotació, la tonyina vermella de l'Atlàntic oriental i el Mediterrani és a un pas de l'extinció. La població reproductora d'aquesta espècie s'ha reduït un 36% des de 1970.

WWF demana un Pla que hauria de reduir el període de pesca, prohibint-lo especialment en època de reproducció, entre maig i juny. L'entitat ecologista també demana la creació de "santuaris" per a protegir les àrees clau de reproducció a la Mediterrània, com les aigües que envolten les Illes Balears. A les aigües de Les Balears, tradicionalment el punt de concentració de pesca d'aquesta espècie més important del món, les captures han caigut un 85% des de l'any 2000.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article