"Tallo i Canvi" contra les conseqüències del canvi climàtic


Els països pobres són els que més carreguen amb les conseqüències del canvi climàtic provocat sobretot pels països rics. Milions de persones suporten sobre les seves espatlles el pes d’una supervivència al límit, que dia rere dia s’agreuja pels canvis en els patrons atmosfèrics. Intermon Oxfam ha iniciat una campanya per a reclamar polítiques i mesures que ajudin aquests països a sortir de la pobresa generada pel clima.

L'ONG convida als qui estiguin d'acord i considerin que cal aturar aquesta injustícia, facin "tallo i canvi": "Tallo" amb molts hàbits que generen canvi climàtic i pobresa. I "canvi" de les polítiques estatals, perquè les persones pobres deixin de patir les conseqüències del canvi climàtic.

De l'1 al 12 de desembre les Nacions Unides es reuniran a Polònia per a discutir l'acord que substituirà el protocol de kioto. Intermon Oxfam proposa que cadascú creï una postal i l'enviï a la ministra de Medi Ambient.

En els països en vies de desenvolupament , Oxfam calcula que l'adaptació al canvi climàtica representarà com a mínim un cost de 50.000 milions de dòlars l'any.

Segons el nou índex de Finançament per a l'Adaptació, d'Oxfam, el 95% d'aquests fons hauran de ser aportats pels EUA, Unió Europea, Japó, Canadà i Austràlia, sense desviar-los del compromís del 0,7% d'ajut al desenvolupament acordat per les Nacions Unides.

Els països rics estan planificant l'adopció de mesures d'adaptació multimilionàries per a les seves necessitats i, fins a la data, només han destinat 48 milions de dòlars a fons internacionals per a l'adaptació dels països en desenvolupament, uns ajuts que, segons IO, han estat desviats del percentatge assignat a l'ajut del desenvolupament.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article