El preu dels carburants baixa només un 25% mentre el cru ha caigut més del doble


El barril de Brent es cotitzava ahir a 51 dòlars, prop de 100 dòlars menys que fa quatre mesos, és a dir, gairebé un 65% menys. Mentre tant el preu dels combustibles només ha baixat un 25% en aquest període. El preu del gasoil, en general més car que la gasolina de 95 octans, i també el carburant que utilitza el 70% del parc de vehicles, no acaba de baixar de l'euro. Només gasolineres petites han fet el pas, com la situada a Amposta (c/ Partida Oriola) que el ven a 0'86 euros el litre.

A la província de Barcelona ja són 20 les gasolineres que venen el gasoil per sota de l'euro. Les més barates, les Esclatoil de Vilafranca, Malla, Sant Just d'Esvern i Vic que el venen a 0,89 euros el litre.  Al nucli urbà de Barcelona, les dues de millor preu que coincideix amb les úniques que venen per sota de l'euro són a la Zona Franca: Makro i Agip on el litre de gasoil és a 0,998 eur/l.

Aquestes són dades que actualitza setmanalment el Ministeri d'Indústria i que recullen el preu de totes les estacions de serveis estatals. A Tarragona, a banda de la d'Amposta, són 3 les gasolineres que venen el carburant més utilitzat per sota dels 0,90 euros el litre. Destacant les Esclatoil de Valls i Vinyols i els Arcs a 0,89 eur/litre. 

Les Esclatoil de les comarques gironines són les que més destaquen per la contenció de preus. Destaquen les de Figueres, Sant Pere Pescador, Llagostera, Hostalric i Torroella de Montgrí. Finalment a Lleida el gasoil més barat es ven a la Cooperativa d'Ivars (Ivars d'Urgell) a 0,906 eur/l.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article