L'IPC d'octubre al 3,6% interanual, marcat per la davallada del consum


La inflació ha tingut un increment del 0,4% el mes d'octubre situant l'IPC interanual al 3,6%, al mateix nivell que les Illes Balears i dues dècimes per damunt del País Valencià que ha marcat un 3,4% en relació a l'octubre de l'any passat.

Segons les dades publicades avui per l'INE, els preus dels aliments han influït especialment en aquesta davallada que s'han situat més de dos punts per sota del mes anterior, amb una taxa interanual del 4,0%. Al mes d'octubre ha mantingut una certa estabilitat en comparació de l'octubre de 2007 on van experimentar encariments importants, especialment els lactis
i també el pa, la carn d'au i el peix fresc.

Els sindicats, alerten de la forta caiguda del consum "que pot agreujar de forma important la recessió econòmica".

En aquests moments hi ha una forta baixada del consum especialment entre les rendes més baixes derivat dels importants endeutaments familiars, agreujats pels interessos a pagar per les hipoteques, adverteix CCOO. Aquesta situació, de reducció important del consum per part de les famílies, repercuteix en un increment del procés de desacceleració econòmica i del creixement de l’atur, segons el sindicat.

Davant d'aquesta conjuntura CCOO demana una major intervenció de l'administració sobre sectors com la distribució i els serveis que ajuden amb les seva intermediació a encarir els preus de productes bàsics i també un increment de salaris, especialment dels més baixos, que sigui superior al de la inflació per tal de revifar la capacitat de consum.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article