Els diners que guanyen els "spammers"


Molta "deixalla" s'ha d'abocar a la Xarxa per a obtenir una resposta però, tot i així, surt a compte. Un estudi elaborat per investigadors de les Universitats de Berkeley i san Diego (Califòrnia) mostra que per obtenir una resposta positiva cal abans haver enviat uns 12,5 milions de missatges.

Durant un mes, els especialistes van utilitzar ordinadors d'usuaris infectats amb troians per a reenviar missatges spam i analitzar així el funcionament de l'anomenada network Storm. Van descobrir així que existeixen més d'un milió d'ordinadors controlats per  aquesta xarxa.

Els investigadors només van utilitzar unes 75.000 màquines des de les que van enviar prop de 350 milions de missatges spam anunciant medicines naturals. Al final del mes, havien efectuat 28 vendes, guanyant uns 100 dòlars el dia. Tot i que la resposta a la campanya va ser d'una efectivitat del 0,00001%, les quantitats de diners que es manegen fan prou de soroll. En el conjunt del sistema el resultat estimatiu és de 7.000 dòlars diaris, uns 2 milions l'any.

Més info: BBCnews

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

1.

De tota manera, penso que es podria fer més feina en contra dels spamers, però encara se'ls deixa treballar prou còmodament. Quina pena!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article