Una empresa de Granollers comercialitza plaques solars de petites dimensions


Amb aquesta innovació la placa solar s'adapta fàcilment a les formes de l'edifici. Es tracta dels panells unicel·lulars ClickCells, que permeten la instal.lació de sistemes  d' energia solar tèrmica i fotovoltaica.  Al darrera de tot plegat un emprenedor de 27 anys, Xavier Pérez, que va veure recolzada la seva idea amb el 2n. premi Innova 2005, que atorga la UPC

Per a comercialitzar el seu projecte el jove enginyer industrial va crear l'empresa Nousol que des de 2007 ha desenvolupat el mòdul de petites dimensions (166 mm x 166 mm) amb la singularitat que és acoblable pels quatre costats.

En un principi, les aplicacions van destinades a arquitectes, instal.ladors o formadors però, el principal repte del vallesà és convèncer el mercat que carregar les bateries de qualsevol enginy que es trobi aïllat –pous, estacions meteorològiques, punts SOS, vaixells, autocaravanes, etcètera– seria més barat i sostenible amb el seu producte.

Cada placa pot proporcionar entre 0,5 a 8 vols, i els preus oscil.len entre els 30 i els 38 euros. El poc pes de les plaques i la seva adaptabilitat són la principal avantatja davant de tot el que s'ha fet fins ara en el sector de les plaques solars. 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article