Un dictamen europeu vol reduir en un 90% els insecticides que utilitza l'agricultura


La Unió de Llauradors de València denuncia que la decisió de la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu de restringir l'ús i comercialització de fitosanitaris, a través de les esmenes aprovades ahir, provocaria la desaparició en un curt període de temps de prop del 90% dels insecticides emprats actualment en l'agricultura.

L'organització agrícola considera que els escassos productes fitosanitaris que queden en el mercat passaran a mans d'unes poques multinacionals que actuaran com un oligopoli, amb el consegüent increment del preu dels productes i per extensió dels costos de producció, el que, afegit a una més que provable rebaixa de la rendibilitat en les explotacions, conduirà als llauradors a deixar l'activitat.

L'entitat afirma que els eurodiputats han pres una decisió sense valorar l'impacte real que pot provocar en l'agricultura mediterrània i sense existir alternatives a la supressió de molts productes per a lluitar contra plagues i malalties. 

La Unió critica que "els eurodiputats espanyols i valencians legislen en contra dels seus ciutadans perquè el que ací es prohibeix se seguirà utilitzant fora i acabarà per entrar amb els seus productes a Europa. S'ajuda així a les importacions procedents de països ter­zeros, precisament les que més incompleixen les normatives europees en esta matèria”.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article