Companyies britàniques punteres situen el sostre de producció de petroli al 2013


Un grup de companyies britàniques de diversos sectors econòmics han presentat l'informe “The Oil Crunch: Securing the UK’s energy future" en el que s'adverteix de la proximitat de la fi del petroli barat. El document situa el sostre de la producció mundial de petroli al 2013 i alerta dels perills que pot suposar per a l'economia britànica i, de retruc, per a la resta de països desenvolupats.

El grup anomenat "UK Industry Taskforce on Peak Oil and Energy Security" és integrat per Solarcentury, Virgin Group Yahoo, Arup, FirstGroup, Foster and Partners, Scottish and Southern Energy i Stagecoach Group. El document aposta per les oportunitats econòmiques i mediambientals que proporcionen les energies alternatives i un transport més sostenible. Assegura que els nivells de màxims en el preu del barril assolits el juliol passat seran superats novament si abans no es prenen mesures per evitar aquest impacte en el termini de 5 anys.

Una situació que afectaria directament els costos dels derivats del petroli en la producció i l'agricultura, a més, és clar, dels costos del transport en tota la cadena de producció. El pic marcat el juliol, quan el barril va arribar a 147 dòlars, va implicar també  el creixement desbocat de la inflació. Encariment dels preus inevitable si es tornés a donar el cas i que afectaria els indicadors econòmics en cadena.

El grup Taskforce considera que el govern britànic ha de donar prioritat a aquest nou problema que se li planteja, els efectes del qual es notaran abans que els del canvi climàtic, remarca. El seu objectiu és aconseguir la col.laboració d'Administració, indústria i comunitats per a planificar actuacions de contingència que portin a una acceleració de la "no dependència" en el subministrament d'energia.

A les investigacions fetes pel grup Taskforce s'hi sumen les anàlisis realitzades per Peak Oil Consulting i Shell que també han estat tingudes en compte per a l'elaboració de l'informe. La POC assegura que existirà un període de sostre en la producció de petroli entre el 2011 i el 2013. Una etapa en que s'arribarà al pic de producció tal com s'entén fins ara, a partir d'aleshores serà molt més complicat i costós accedir a aquesta matèria prima. Shell, per la seva banda, preveu que a partir de 2015 caurà la producció de petroli i, per a mantenir la indústria dels hidrocarburs estable, caldran grans inversions en noves formes de producció del cru.

En aquest enllaç us podeu descarregar l'informe The Oil Crunch

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article