Estudis que reivindiquen la migdiada


Nombroses investigacions asseguren que dormir després de dinar, un temps no superior a hora i mitja, augmenta la productivitat, la concentració i la creativitat. El cicle circadià que és l'indicador del rellotge biològic intern que modera quan dormim i quan ens desvetllem, indica que després de menjar la temperatura del cos baixa i comença un estat soporifer que convida a la son. La concentració, la son, l'agudesa visual o la temperatura de la pell es regulen des d'una mateixa zona del cervell. A més, una bona migdiada reforça el sistema immunològic i repara els teixits. La Societat Francesa de Recerca de la Son SFRS, atribueix el major nombre d'accidents que es produeixen entre les 14 i les 16 hores a la baixa concentració que tenim en aquest episodi del dia. És per això que empreses de diferents països com Leblon-Delienne (Neufchatel-en-Bray) ja han integrat sales anomenades 'nap lounges' on els treballadors poden descansar durant mitja hora després de dinar. Font:EFE

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article