La CE aprova 5 projectes LIFE+ presentats per Catalunya i Les Illes Balears


Produir biogàs aprofitant una planta de tractament d'aigua a Catalunya, aconseguir boscos més resistents al canvi climàtic a Menorca o regenerar hàbitats naturals d'espècies d'aus a la Catalunya central i a les Illes Balears, aquests són alguns dels projectes que han aconseguit finançament europeu del programa LIFE +.

A tot l'Estat són 23 els projectes que han estat seleccionats per rebre fons europeus del programa LIFE +. Dels cinc que es desenvoluparan a Catalunya i les Illes Balears, dos són projectes de recerca i desenvolupament que estan relacionats amb la gestió de l'aigua. El projecte "Water Change", que té l'objectiu de desenvolupar un nou mètode de medició i control de l'aigua a mitjà i llarg termini, en funció de diferents escenaris. El sistema es basarà en el resultat de simulacions i es desenvoluparà una prova pilot al riu Llobregat. L'altre projecte, també a Catalunya, porta per nom "Biocell" i investigarà les possibilitats de produir energia a partir de biogàs, aprofitant plantes de tractament d'aigua. Es desenvoluparan dues unitats pilot, com també els instruments per a la implantació industrial del sistema.

En el camp de la conservació ambiental, el projecte "Secans", que desenvoluparà el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, té com a objectiu la conservació de reserves d'aus a la Catalunya central. En la mateixa línia, però a Menorca, es desenvoluparà el projecte "Reneix", centrat en la rehabilitació d'hàbitats d'espècies autòctones amenaçades.

Finalment, el projecte "Boscos", també a Menorca, estarà dedicat a l'adaptació dels boscos mediterranis al canvi climàtic, gràcies a una gestió forestal que ha d'implicar institucions, ciutadans i propietaris.

LIFE +, el nou programa europeu de finançament per al medi ambient, compta amb un pressupost total de 2.143 milions que s'invertiran d'aquí al 2013. Durant aquest període, la Comissió obrirà cada any una nova convocatòria per finançar projectes arreu d'Europa.

Més informació: Programa LIFE


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article