Els pisos ja es venen per un 35% menys que al 2006


"Si un vol comprar un pis ara el pot comprar ja, però que negociï" i fins a quin nivell? Gonçal Bernardos, catedràtic de Teoria Econòmica de la UB ens aconsella partir dels preus de mercat de 2006 i aplicar-los un descompte del 30% o 35%. Bernardos assegura que les estadístiques oficials que es publiquen no concorden amb el que es pot trobar al carrer  i recomana a qui necessiti ara mateix comprar un pis i - tot s'ha de dir-, aconsegueixi contractar una hipoteca, que regategi perquè molt provablement en treurà una ganga. Segons Bernardos, la situació dels preus encara esta sobre escalfada i calcula que d'aquí un parell d'anys els preus poden baixar fins un 50% en determinats barris de Barcelona. En districtes com l'Eixample compta que la davallada serà més suau però, en zones que han experimentat un increment de preus desorbitat com Passeig de Gràcia, el preu ha de caure a la meitat.  Vaticina que, tal com van les coses, en dos anys el preu mig dels pisos nous a Barcelona ciutat serà de 4.500 euros el m2 mentre que, els de segona mà rondaran els 3.800 euros/m2.

Aquests preus tampoc són barats, afegeix el professor, però seran molt diferents dels que ara s'estan pagant. Preus molt per damunt del que es paga a ciutats com París, Roma o Berlín. Només comparables en tota Europa a una zona reduïda de Londres i de Moscú. Quant a l'evolució del preu del diner, Bernardos és optimista i preveu que els tipus l'any vinent se situaran a Europa al voltant del 2,5%, "després que Jean Claude Trichet ha donat senyals que es començava a adonar que el problema no era tant la inflació sinó el creixement econòmic". Quant a l'euribor, l'indicador de referència de la majoria de les hipoteques contractades, preveu que a finals d'any es pot situar al 3,25%. Gonçal Bernardos, a més de ser titular de la càtedra de teoria econòmica de la Universitat de Barcelona, esta especialitzat en Economia immobiliària i financera de la mateixa UB.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article