Granollers vol compaginar l'Ambicia't amb una circulació segura


L'Ajuntament de Granollers ha presentat un seguit de novetats en la mobilitat al centre urbà com el sistema de préstec públic de bicicletes, la zona 30, a més de l'ordenança i el nou pla de mobilitat.

El passat mes de setembre va entrar en funcionament l’Ambicia’t, el nou servei públic de préstec de bicicletes a la ciutat. De moment, però, el servei només funciona de forma experimental i està previst que a partir del gener de 2009 l’Ambicia’t comenci a funcionar amb normalitat.

Pacificar carrers

"Pacificar carrers" un nou terme que va lligat la lluita contra els conflictes que genera la circulació compartida entre vehicles a motor, ciclistes i vianants. La incorporació de la bicicleta a la ciutat és, molt sovint, un motiu de polèmica. Per resoldre aquesta situació, preveient l’augment de l’ús de la bicicleta amb l’entrada en funcionament de l’Ambicia’t, l’Ajuntament de Granollers ha optat per pacificar tot un conjunt de carrers del centre. D'entre les mesures en destaca la limitació de velocitat a 30 km/h i  les que regulen com els conductors i els ciclistes han de compartir la calçada, mentre que les voreres seran d'ús exclusió per als vianants.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article