Coòpolis convoca els premis Micaela Chalmeta 2023 per impulsar la creació de cooperatives

Es premiarà els millors projectes de cooperatives de l’economia social i solidària arrelades al territori


L’Ateneu Cooperatiu de Barcelona, Coòpolis, ha convocat la vuitena edició dels premis Micaela Chalmeta, que volen posar en valor i impulsar aquells projectes cooperatius que posin les persones al centre de la seva activitat. Es poden presentar les sol·licituds fins al dilluns 22 de maig.

Els premis Micaela Chalmeta 2023 busquen ajudar a constituir noves cooperatives, aportant als premiats el suport econòmic necessari pel seu procés inicial de formació. Concretament, els projectes escollits rebran una dotació de 2.250 euros, a més d’una oferta formativa i acompanyament per a la constitució de les futures entitats.

L’Ateneu Cooperatiu de Barcelona s’inspira en la figura de Micaela Chalmeta i Martí, qui va ser una dona molt activa al cooperativisme barceloní entre finals del segle XIX i el primer terç del segle XX sent una pionera del sector, per donar nom als premis. Chalmeta també va dedicar gran part de la seva vida a lluitar pels drets de les dones, fundant l’Agrupació Femenina Socialista de Barcelona.

Respecte als detalls del certamen, les bases estableixen que es prioritzarà aquelles propostes relacionades amb les línies estratègiques de Coòpolis, com la cultura cooperativa, la mobilitat i logística sostenible, l’habitatge cooperatiu, les economies feministes i de cures o la transició energètica, entre d’altres.

El jurat estarà format per cinc persones, tres de les quals són de Coòpolis. Els altres dos membres seran una persona del projecte Pam a Pam, de la Xarxa d’Economia Solidària, i una persona de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Pel que fa a la passada edició, un dels premiats va ser L’Occulta, un projecte centrat en les activitats culturals que té com a objectiu empoderar artistes migrants, emergents, dones i dissidències. Els altres premiats van ser Ökollective, un estudi dedicat a redissenyar residus tèxtils, i Relab Studio, un estudi especialitzat en projectes de digitalització de l’economia social i solidària.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article