Facua denuncia que hi ha elèctriques que modifiquen els contractes per aplicar la compensació pel topall del gas

L'associació diu que es canvia el preu del kilowatt per hora simulant que és l'afectat qui ho ha demanat


Facua ha denunciat aquest dimecres que hi ha companyies elèctriques que modifiquen fraudulentament els contractes per aplicar el mecanisme de compensació pel topall del gas.

En un comunicat, l'associació de consumidors recorda els contractes del mercat lliure no es poden modificar si són anteriors al 26 d'abril per introduir la compensació, que va entrar en vigor el 15 de juny. Facua explica que ha rebut les denúncies dels usuaris que han vist com les companyies els modificava les condicions sense avisar, de manera que comptava com un nou contracte i s'executa la compensació. Concretament, sostenen que es canvia el preu del kilowatt per hora simulant que és el propi afectat qui ha demanat una altra tarifa.

D'altra banda, l'associació assenyala que també s'utilitza com a pretext un canvi de potència contractada per l'usuari per començar a aplicar el topall del gas, tot i que l'associació deixa clar que això no vol dir que suposi un nou contracte o una renovació.

Facua destaca que la normativa estableix “meridianament” que en topall al gas només pot aplicar-se a aquells contractes de mercat lliure signats a partir del 26 d'abril i als de la tarifa semi regulada PVPC, en aquest darrer cas independentment de la data que va ser donat d'alta. “Per tant, les empreses energètiques han d'esperar fins a la renovació del contracte per incloure aquest mecanisme de compensació en les contractacions de mercat lliure fetes abans d'aquesta data”, reitera.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article