El Govern enceta la taula de diàleg social de les energies renovables amb més d'una cinquantena d'agents socials

La consellera Teresa Jordà assegura que tindrà “llarg recorregut” perquè també s'hi parlarà de la llei de transició energètica


La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha posat en marxa aquest dimarts la taula de diàleg social de les energies renovables, una de les mesures que fixava el decret de renovables que va aprovar el Parlament el desembre passat.

En la trobada han participat més d'una cinquantena d'agents socials de diferents àmbits. Així, s'hi ha pogut veure des de representants d'entitats municipals com l'Associació de Micropobles de Catalunya, universitats, agents econòmics –PIMEC i Foment del Treball-, sindicats –UGT i CCOO-, i entitats ecologistes. En declaracions als mitjans abans de presidir la trobada, Jordà ha assegurat que la taula tindrà un “llarg recorregut” perquè també s'hi parlarà sobre la nova llei de transició energètica.

Jordà ha subratllat que la taula de diàleg social de les energies renovables ha de servir com a “fòrum de trobada” entre agents per parlar sobre la transició energètica. En aquesta línia, ha recalcat que cal arribar al 50% d'energies renovables el 2030 i a la neutralitat d'emissions el 2050. “Això ens posa deures perquè venim de 10 anys d'unes aturades flagrants en tot el tema de renovables”, ha opinat la consellera.

Així, l'objectiu és “definir mecanismes” per “corresponsabilitzar” les zones urbanes amb una alta densitat de població en la instal·lació d'energies renovables, al mateix temps que “millorar el benestar i el nivell de vida” dels territoris rurals, tal com estableix el decret aprovat al desembre.

Una de les qüestions que es plantejarà a la taula serà la llei de transició energètica. Jordà ha reiterat que aquesta serà una “sens dubte” una de les mesures “més transcendentals i importants” que aprovarà l'executiu en aquesta legislatura.

La primera trobada de la taula de diàleg social de les energies renovables s'ha fet al Palau de Pedralbes de Barcelona i ha servit per presentar els diferents actors i crear grups de treball. De moment es desconeix quan es tornarà a reunir.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article