Barcelona converteix 11 escoles en refugis climàtics i vol destinar el 25% de la partida de reformes al canvi climàtic

Barcelona ha convertit 11 escoles en refugis climàtics i fer front a les altes temperatures, amb ambients que permetin un major confort tèrmic per a l'alumnat. S'han transformat els espais exteriors, que està previst que també serveixin a partir de l'estiu per al conjunt de la població en cas d'onada de calor.

L'Ajuntament, a més, pren el compromís de destinar el 25% de la inversió municipal en reformes escolars a actuacions que adaptin els centres a l'emergència climàtica. Aquest estiu s'han fet obres de reforma relacionades amb això en 56 centres, amb una inversió de 3,6 milions d’euros.

Les actuacions que s'han fet en 11 escoles tenen a veure amb la incorporació de punts d'aigua, l'augment i millora de l'espai verd i les adaptacions dels edificis amb cobertes, tendals o ventilació creuada. En concret, s'han creat refugis a les escoles Cervantes (Ciutat Vella), Els Llorers (l'Eixample), Ramon Casas (Sants-Montjuïc), Ítaca (Les Corts), Poeta Foix (Sarrià-Sant Gervasi), Rius i Taulet (Gràcia), Font d'en Fargas (Horta-Guinardó), Institut Escola Antaviana (Nou Barris), Can Fabra (Sant Andreu), Poblenou i Vila Olímpica (Sant Martí).


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article