Uns 500 voluntaris repartiran 1,7 milions de mascaretes en més d'un centenar de punts del transport públic de Catalunya

Protecció Civil considera una "improvisació" la gestió que el govern espanyol ha fet de la distribució de material

Uns 500 voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil repartiran aquest dimarts i dimecres al matí l'1,7 milions de mascaretes que el govern espanyol ha enviat a Catalunya. Es farà en més de 100 punts als accessos del transport públic de les ciutats de més de 30.000 habitants. La directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha avisat aquest dilluns que es repartiran mascaretes "exclusivament" a les persones que hagin d'anar a treballar i no puguin agafar un transport alternatiu al metro, tren o bus.

Ferrer ha qualificat "d'improvisació" la gestió que el govern espanyol ha fet del repartiment de mascaretes, ja que assegura que no han rebut instruccions de com s'havia de dur a terme.

"Demà tothom no tindrà mascareta, només aquelles persones que no tinguin altre remei que agafar el transport públic", ha dit en roda de premsa aquest dilluns la directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer. Amb algunes poblacions per concretar, el Govern ha establert un centenar de punts de repartiment que ha estudiat com a llocs de confluència alta, com intercanviadors del metro.

Equips d'entre quatre i sis voluntaris repartiran a partir de quarts de set del matí una mascareta per persona a qui hagi validat el bitllet en entrar al transport públic en qüestió. Si l'1,7 milions d'unitats no s'han acabat de repartir durant el matí de dimarts, es continuaran repartint durant el matí de dimecres, i fins a acabar existències.

Els voluntaris estaran acompanyats de cossos policials, siguin locals o Mossos d'Esquadra. Per establir els punts estratègics de repartiment s'han valorat confluències de línies o intercanviadors que poden tenir més moviment de gent.

El Departament d'Interior ha establert que es distribueixin a ciutats de més de 30.000 habitants: Figueres, Blanes, Girona, Tarragona, El Vendrell, Reus, Cambrils, Tortosa, Manresa, Badalona, Barberà del Vallès, Barcelona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Granollers, Cerdanyola del Vallès, Igualada, L'Hospitalet de Llobregat, Mollet del Vallès, Mataró, Montcada i Reixac, Rubí, El Prat de Llobregat, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Vic, Lleida, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.

Ferrer ha dit que s'han vist obligats a "esbrinar" a través de les xarxes socials la manera de distribuir el material, davant la falta d'informació directa del govern espanyol. La gestió "confusa" que assegura que s'ha fet de la distribució els ha obligat a treballar "contrarellotge" i preparar l'operatiu en menys de 48 hores. "Hem intentat que sigui un operatiu el més equitatiu possible i que arribi al màxim de gent", ha dit Ferrer.

Les mascaretes, que van arribar a Catalunya aquest dissabte, corresponen 1.264.000 unitats a Barcelona,180.000 al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, 172.000 mascaretes a les Comarques Gironines i 98.000 a Ponent i Pirineus.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article