L'Agència de Residus destina més d'un milió d'euros a projectes de reutilització dels residus industrials

La subvenció fomenta les actuacions per millorar el comportament ambiental a una vintena d'empreses


L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha atorgat 1.13 milions d’euros en ajuts per a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització de residus industrials a 20 empreses i agrupacions d'empreses amb establiment operatiu a Catalunya.

Algunes de les accions que es duran a terme són la disminució de residus de plàstic, un nou procés d'aprofitament de minves de vidre, un sistema de pintura innovador que minimitza els residus o la modificació de processos per poder admetre materials reciclats com a matèria primera.

Les subvencions han estat possibles gràcies al fons del cànon de residus industrials, està adreçat a fomentar actuacions per millorar el comportament ambiental de les empreses en matèria de gestió de residus i a reduir o reaprofitar efectivament els que generen en els processos productius.

Segons l'ARC, les indústries que han concorregut a la convocatòria són molt diverses pel que fa als sectors productius industrials i és un pas més en la direcció de l'economia circular i l'aprofitament de tots els recursos, optimitzant el teixit empresarial i fent-lo més competitiu, amb eficiència i reducció de costos. 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article