El Govern farà un inventari de les zones i itineraris urbans menys sorollosos a Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat impulsa una prova pilot a sis municipis durant la Setmana Sense Soroll


 El Departament de Territori i Sostenibilitat està dissenyant un projecte de ciència ciutadana per generar un inventari de les zones i els itineraris urbans tranquils de les ciutats i pobles de Catalunya, mitjançant una aplicació mòbil. De moment, s'engegarà una prova pilot a cinc municipis, Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Terrassa i Tortosa durant la Setmana Sense Soroll que se celebra entre el 22 i el 28 d'abril.

Durant aquests dies es convidarà a la ciutadania a fer servir una aplicació ja existent que generarà mesures i les georeferenciarà, publicant-les posteriorment en un visor. La intenció del Departament és presentar el projecte la primavera vinent.

El soroll es considera un tipus de contaminació que perjudica la salut de les persones i deteriora la qualitat ambiental del territori. Per posar en valor les actuacions i accions que permeten millorar la qualitat acústica de l'entorn, la Generalitat ha impulsat la Setmana Sense Soroll amb el lema ‘Silenciem el soroll’.

Durant aquesta setmana es promouen iniciatives per prevenir la contaminació acústica donant visibilitat a les eines de gestió i control, a més d'impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats o competències en la matèria.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article