L'estació d'autobusos de Girona incorpora un Punt Bici

Es tracta d'un espai d'accés lliure que està equipat perquè els usuaris puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a la seva bicicleta


El Punt Bici de Girona és l'onzè que s'instal·la a Catalunya i primer a les comarques gironines. Estarà equipat amb les eines necessàries per a fer petites reparacions de manteniment a les bicicletes, com canviar una roda, ajustar els frens o reparar una punxada. Amb aquesta iniciativa es vol donar suport als cada vegada més nombrosos usuaris de bicicleta que circulen per la ciutat.

L’estació d’autobusos de Girona compta, des de finals de febrer, amb el primer Punt Bici de les comarques gironines. El Punt Bici és un espai d’accés lliure i gratuït que està equipat amb les eines necessàries perquè els ciclistes puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a la seva bicicleta, com ara inflar les rodes, collars cargols, ajustar els frens, reparar una punxada o canviar les rodes.

Amb aquesta incorporació la ciutat remarca la seva aposta per la mobilitat sostenible i segura, a més de posar de manifest la voluntat dels agents públics i privats per treballar plegats per aconseguir una millora de la mobilitat més eficient, segons explicava l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en l'acte de presentació del Punt Bici.

L'ajuntament de Girona, juntament amb CIMALSA i el RACC, han signat un conveni per fer possible la instal·lació del Punt Bici a Girona amb la voluntat de millorar els serveis per als usuaris de l'estació d'autobusos de la ciutat i fomentar la intermodalitat en el transport públic de la seva àrea d’influència. La instal·lació donarà servei tant als passatgers de les estacions d’autobusos i d’AVE, que reben cada dia 15.281 usuaris de mitjana, com als veïns i veïnes de la ciutat, on es calcula que cada dia es realitzen més de 5.300 desplaçaments en bicicleta.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article