Els grans bancs van cobrar un 10% més en comissions el 2018: més de 9.300 milions d'euros

Segons un estudi, ha estat aquest increment de les comissions el que ha impulsat els bons resultats


L'estudi assenyala que el benefici net obtingut pels sis grans bancs d'Espanya s'incrementat fins un 4,5%, i en destaca amb molta diferència Bankia els beneficis del qual arriben al 39% d'increment.

Santander, BBVA, CaixaBank, Bankia, Sabadell i Bankinter van elevar el benefici net obtingut a Espanya en un 4,5%, segons un informe publicat per la consultora Neovantas, del que se'n fa ressò l'associació de consumidors Facua.

La gran banca espanyola, composta per Santander, BBVA, CaixaBank, Bankia, Sabadell i Bankinter, van cobrar 9.331.000 d'euros en comissions en 2018, fet que suposa un increment del 10% respecte a 2017, segons un informe publicat per la consultora Neovantas.

De manera agregada, els sis principals bancs van elevar el benefici net obtingut a Espanya en un 4,5%, segons la consultora, que ha destacat els guanys de Bankia, un 39% superiors.

Segons aquest informe, que recull només l'activitat bancària a Espanya dels sis bancs més grans del país, l'augment de les comissions ha impulsat de nou els resultats.

En el cas del Santander, la seva activitat bancària a Espanya va originar un benefici de 1.458 milions, un 28% més. En el cas del BBVA, la seva activitat comercial minorista a Espanya li va donar guanys de 1.522 milions, un 10,8% més.

L'informe també subratlla que els ingressos recurrents (marge d'interessos més comissions netes), és a dir, els ingressos purament bancaris, es van incrementar de manera conjunta gairebé un 6%.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article