L'ACA instal·la cinc nou punts de control a les conques del Ter i el Besòs en el marc del projecte Life Alnus

S'estudiarà la relació entre el cabal d'aigua i els boscos de vernedes

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) instal·larà cinc nou punts de control a les conques del Ter i del Besòs en el marc del projecte Life Alnus. Es col·locaran dos a Camprodon, dos a les Masies de Voltregà i un a les Franqueses del Vallès per estudiar la relació entre les variacions del cabal d'aigua en aquests trams i el seu impacte en l'estat dels boscos de vernedes.

Els treballs suposaran una inversió d'uns 26.000 euros i duraran sis mesos. Aquest projecte europeu, iniciat l'estiu de l'any passat, busca protegir i potenciar el bosc de ribera per excel·lència dels trams alts dels rius, que té diverses funcions ecològiques.

El projecte Life Alnus, que té una durada de quatre anys, pretén invertir la regressió i la degradació d'aquest hàbitat de ribera a Catalunya a través d'accions que es puguin transferir a la resta de les conques ibèriques i al conjunt dels països mediterranis. Per aconseguir-ho, treballa en tres zones pilot: les conques del Besòs, de l'Alt Ter i de l'Alt Segre. Aquests espais inclouen 24 Zones d’Especial Conservació (ZEC) i un 45% de la distribució regional de l'hàbitat del vern.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article