Aigua és Vida denuncia que sis municipis paguen l'aigua tres vegades més cara que Girona, Salt i Sarrià de Ter

La plataforma alerta que Agissa ven l'aigua a un preu que multiplica per quatre el que paga el Consorci de la Costa Brava


Aigua és Vida denuncia que els veïns de Vilablareix, Aiguaviva, Fornells de la Selva, Sant Julià de Ramis, Bescanó i Quart (Gironès) paguen tres vegades més per l'aigua que els Girona, Salt o Sarrià de Ter. L'entitat detalla que, mentre a Girona els usuaris paguen 3,11 euros per cada sis metres cúbics, a poblacions com Quart és el preu s'enfila fins als 10,43 euros.

Segons expliquen, l'empresa gestora del servei a Girona, Agissa, ven en alta l'aigua a aquests municipis a 0,33 euros el metre cúbic, un preu més de quatre vegades superior als 0,7 que, segons l'entitat, paga el Consorci de la Costa Brava per la mateixa aigua. Segons denuncien, a més, el Consorci, a través de l'empresa mixta Abastem, ven aigua a altres municipis com Llambilles, Campllong o Cassà a un preu que "curiosament" coincideix amb el l'Agissa.

Per a l'entitat, aquesta situació provoca que els veïns d'aquests municipis acabin patint un sobrecost i es pregunta si realment els costos que el Consorci té per prestar el servei justifiquen que es quadrupliqui el preu amb el que compra l'aigua.

A més, asseguren que Agissa hauria d'aprovar el preu de venda en alta d'acord amb un estudi de costos però que “segons les auditories dels anys 2012 a 2015 això no s'està complint”. “Tampoc sembla que sembla que s'hagi posat remei a aquesta irregularitat coneguda per l'Ajuntament de Girona”, insisteixen. D'altra banda, diuen que el preu de venda en alta l'hauria d'aprovar el Consell d'Administració de l'ACA i que això “mai ha succeït”. 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article