El Govern destina 1,8 milions d'euros als ajuts al sector agrícola en matèria de sanitat vegetal

S'aproven també 120.000 euros per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica


El Govern ha autoritzat el Departament d'Agricultura a destinar 1.800.000 euros per a la convocatòria 2019 dels ajuts al sector agrícola en matèria de sanitat vegetal. Aquests ajuts estan adreçats a les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) per tal que realitzin tasques d'assessorament en gestió integrada de plagues i de prevenció i lluita contra els organismes nocius dels vegetals. 

A més, el Govern també ha aprovat destinar 120.000 euros a la convocatòria 2019 d'ajuts per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica. Les agrupacions de defensa vegetal estan regulades pel Decret 61/2015, de 28 d'abril, sobre els productors i operadors de mitjans de defensa fitosanitària de Catalunya i les Agrupacions de Defensa Vegetal.

El seu objectiu és col·laborar amb l'Administració per lluitar de manera col·lectiva contra els agents nocius dels vegetals mitjançant l'aplicació de les tècniques i els principis de gestió integrada de plagues, i la utilització racional dels productes fitosanitaris i altres mitjans de defensa fitosanitària. 

En relació als ajuts a la recerca aplicada en producció agroalimentària, dels 120.000 euros, 96.000 són per al 2019 i 24.000 per al 2020. Són ajuts que van adreçats als equips de recerca de les universitats, dels centres de recerca públics i privats de Catalunya sense ànim de lucre que tinguin com a activitat principal la recerca, i dels centres tecnològics o centres de la xarxa TECNIO, és a dir, els centres tecnològics i grups universitaris experts en investigació industrial i en transferència tecnològics a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article