Els porcs, com les sardines, són font d'Omega 3

Després que diumenge un equip de científics nord-americans anunciés la creació d'uns porcs que generen àcids greixosos Omega 3 mitjançant enginyeria genètica, s'ha obert el debat sobre si ara serà més saludable menjar embotit o cansalada procedent d'aquest animal. Els investigadors, entre els que hi ha Yifan Dai de la Universitat de Pitsburg, als EEUU, han tractat de trobar una altra font d'acid Omega-3, diferent de l'habitual que es troba en el peix, per això van transferir un gen anomentat greix-1 a cèl·lules de porc en un laboratori. Van utilitzar tecnologia de clonació per a crear cèl·lules embrionàries que van ser implantades en l'úter d'una truja normal. El gen va convertir els àcids omega-6 - menys desitjables-, que generaven els porcs de forma natural, en omega-3, segons van dir els investigadors en la revista Nature Biotechnology. Teixits dels porcs que van néixer a la Universitat de Missouri- Columbia- tenien alts nivells d'omega-3 i menys d'omega-6, segons han afirmat els investigadors, mentre que la quantitat total de greix era la mateixa que en porcs normals.

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article