Els transportistes francesos aixequen les barreres dels peatges a la Catalunya del Nord en protesta pel preu del carburant

També reclamen que s'abaixin els impostos i avisen que no deixaran de mobilitzar-se fins que el govern de Macron actuï


Els transportistes francesos, acompanyats d'altres col·lectius, han aixecat les barreres dels peatges de la Catalunya del Nord a més d'altres d'arreu de França aquest dissabte. L'acció respon al malestar que hi ha entre el sector per l'elevat preu dels carburants i també per exigir una baixada d'impostos per part de l'executiu d'Emanuel Macron.

Entre els punts que han acumulat més manifestants hi havia els principals peatges com el d'El Voló o el dos de Perpinyà. Un dels manifestants, en Gérard Autet, lamenta l'actitud del govern francès i reclama que "s'actuï ràpid" per acabar amb una situació que ha qualificat d'"insostenible". "Ells viuen molt bé, amb sous molt alts, però la gent del carrer no pot pagar la benzina", ha reblat.

Des de primera hora del matí d'aquest dissabte, centenars de persones de diferents col·lectius han aixecat les barreres dels peatges de la Catalunya del Nord. Es tracta d'una protesta que s'estén arreu del territori francès i que respon a les queixes per part de diferents gremis, liderats pels transportistes, pels alts preus dels carburants. "No podem pagar la benzina, i el problema és que el 60% del preu són impostos del Govern", lamenta en Gérard Autet, un dels manifestants.

I és que el govern d'Emanuel Macron, assegura Autet, no ha fet "res de res" per millorar la vida dels francesos. "Al contrari, jo estic jubilat i només veig com la meva pensió cau mentre que els preus de qüestions bàsiques no paren de pujar", assenyala.

Per això han decidit mobilitzar-se i donar suport a la convocatòria inicial dels transportistes. De fet, en els peatges d'El Voló i de Perpinyà s'hi podien veure pancartes en defensa de diferents gremis.

L'acció ha començat a les set del matí i s'allargarà fins el vespre. Els manifestants han aixecat les barreres i, per això, els conductors s'estalvien pagar el peatge. "Aquests diners anirien a l'Estat i això ho volem evitar", concreta Autet.

A més, també s'han preparat diverses protestes en centres comercials i benzineres. L'objectiu, diuen els concentrats, és aconseguir que ningú posi benzina, pagui un peatge o compri en una gran superfície comercial. "Volem que el senyor Macron no rebi els diners d'aquests impostos que ell ens carrega", assenyala Autet.

Els conductors comprensius

La manifestació ha provocat que diversos conductors haguessin de prendre paciència, ja que les protestes incloïen talls de mitja hora, que han provocat petites retencions, especialment en les sortides dels peatges. Alguns fins i tot es mostraven satisfets per haver-se estalviat els diners de l'autopista.

Autet ha deixat clar que seguiran amb les protestes "fins que Macron actuï". "Si el president de la República no vol veure la realitat seguirem aquí els cops que calgui", ha etzibat. De moment, també es preveu una convocatòria per aquest diumenge i una altra exclusiva dels transportistes dilluns que ve.

Font: ACN

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article