El supermercat "sostenible" Yes Future duplica les vendes en menys d'un any d'activitat a Barcelona

L'establiment reuneix en un mateix espai del barri de Sant Antoni "gairebé tot tipus" de productes ecològics a granel i fomenta l'ús d'envasos reutilitzables


Al supermercat "sostenible" Yes Future no s'hi troben productes en envasos de plàstic d'un sol ús. Els clients s'enduen els aliments, que compren a granel, en recipients que porten de casa o envasos reutilitzables o biodegradables del mateix establiment. "Hem intentat que el client pugui fer la compra a granel de manera sostenible en un mateix espai amb producte ecològic", ha explicat a l'ACN un dels cofundadors del supermercat, l'Alejandro Martínez, que apunta que no tenen constància que existeixi un altre establiment així a l'Estat. "És el futur cap al qual hem d'anar", assegura.

Aquest setembre farà un any que van obrir al barri de Sant Antoni i explica que l'acollida del projecte ha estat "molt bona". De fet, en menys d'un any Yes Future ha duplicat el nombre d'operacions de venda que registren mensualment.

Al Yes Futures no només s'hi poden trobar productes a granel, és un supermercat on s'hi pot trobar gairebé de tot: Des de llegums, pastes i arrossos fins a productes de neteja passant per begudes o utensilis d'higiene personal. En canvi, no venen productes frescos com fruita, verdura o llet tot i que estan estudiant incloure'n alguns, com el iogurt o l'orxata. Tots els aliments són ecològics i la majoria també de proximitat.

Els propietaris de Yes Future aclareixen que el plàstic no està vetat al seu supermercat sempre que sigui reutilitzable. De fet, animen els clients a portar "qualsevol recipient", des de pots de vidre a tàpers de plàstic per endur-se la compra. "El primer dia agafen els envasos que tenim aquí [ampolles de vidre, bosses de paper reciclat o envasos biodegradables]" i a partir de la segona compra s'animen a dur-los de casa, diu Martínez.


Font: ACN

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article