El xef Albert Adrià s'afegeix a la iniciativa 'Restaurants contra la fam'

El Premi Nacional de Gastronomia apadrina 'Restaurants contra la Fam' a Catalunya i el seu local Tickets reunirà fons per finançar projectes de diagnosi, prevenció i tractament de la desnutrició


El xef Albert Adrià ha posat el seu nom i el seu restaurant Tickets a la disposició de la lluita contra la fam. El recentment guardonat com a millor cap de cuina en la 43a edició dels Premis Nacionals de Gastronomia s'ha convertit en padrí de Restaurants contra la Fam, una iniciativa solidària del sector hostaler que compta amb àmplia base de participació.

En Restaurants contra la Fam la comunitat d’hostalers s'uneix per destinar part del preu de determinats plats de la seva carta a la lluita contra la desnutrició infantil, malaltia que està present en la meitat de les morts de menors de 5 anys que es produeixen cada any: 3,1 milions.

Des de Catalunya, Adrià suma el seu nom al del cuiner Quique Dacosta, que apadrina la iniciativa en tot el país; i al del xef José Carlos García, que recolza la campanya des d'Andalusia. Adrià engrosseix la llista d'altres cuiners catalans que desinteressadament han recolzat la lluita contra el fam, entre ells, Joan Roca i Carme Ruscalleda. 

A més, Tickets –en el lloc 32 dels 50 millors restaurants del món-, donarà a Acció contra la Fam part del preu del seu plat més venut, Les oliva-s de Tickets, durant el temps que se celebra Restaurants contra la Fam, del 15 de setembre al 15 de novembre.

 “El sector de la restauració i els cuiners i cuineres podem aportar consciència davant aquesta situació. Nosaltres treballem amb menjar i sabem la quantitat d'aliments que es llencen cada dia i que no són redirigits cap als qui ho necessiten. És un treball de conscienciar i recordar a tothom que hem de canviar i prendre decisions”, explica Albert Adrià en un comunicat.

En 2017, la campanya va reunir 195 000 euros gràcies a la participació de 1069 restaurants. La inscripció d'establiments pot realitzar-se en el telèfon 93 254 03 81 i a la web www.restaurantscontralafam.org .

Acció contra la Fam és una organització humanitària internacional que lluita contra les causes i els efectes de la Fam.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article