Una iniciativa reutilitza part del material del MWC per a persones en situació de risc i projectes socials i culturals

El programa Donation Room crea 14 llocs de treball i l'any passat va recollir 32,5 tones d'objectes

Una iniciativa conjunta entre els ajuntaments de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, la Fira de Barcelona i l'organització del Mobile World Congress (GSMA) impulsa un programa per reutilitzar una part dels materials del certamen celebrat aquesta setmana a la ciutat per a persones en situació vulnerable i projectes socials i culturals. Durant els quatre dies del congrés es fa servir un gran volum de mobles i objectes, des sofàs, taules, cortines, moquetes o fustes, que a través del projecte Donation Room es destinen a usuaris dels Serveis Socials o a entitats sense ànim de lucre.

Les mateixes marques expositores posen el mobiliari del congrés a disposició dels ajuntaments, que des de fa tres anys tiren endavant aquesta iniciativa que el 2017 va recollir 32,5 tones d'objectes. Enguany, en el procés de recollida i distribució també es generaran 14 llocs de treball per a persones en situació de risc.

Per al regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, aquest projecte és important per a la ciutat perquè "és una acció d’economia circular, amb uns beneficis socials i econòmics molt per sobre del seu cost", que també permet "evitar emissions de CO2 i minorar la petjada de carboni d’aquest esdeveniment”. Per a Colom, és "una fórmula que va començar com una prova pilot de petita escala i acumula èxit any rere any", i per això "convida a pensar en utilitzar-la en altres esdeveniments a la ciutat".

El material recollit es guarda als magatzems municipals de l’Ajuntament de Barcelona del carrer Navarra, la Nau, la Fàbrica del Sol i la Fundació Formació i Treball, i a l'espai de Can Trinxet a l’Hospitalet de Llobregat. En aquest procés es dona feina a 14 persones través del conveni amb la Fundació Formació i Treball, encarregada d'aplegar els excedents del MWC.

Una part del material es destina a persones i famílies en situació de risc, mitjançant Programes d’Entrega Social o a través de la xarxa de botigues 'Botiga Amiga' de la mateixa Fundació. Els ingressos obtinguts de les botigues serveixen per la sostenir econòmicament els programes de formació i ocupació de la fundació i mantenir els llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social.

D'altra banda, també se'n beneficien altres entitats socials i culturals com la Federació d'Entitats de Festes Majors de Sants, centres cívics de la ciutat, Ateneus de Fabricació o Can Batlló. Aquest any també s'hi ha afegit la Fundació Festes de Gràcia. La quantitat recollida va passar de les 18 tones en la primera edició a les 32,5 de l'any anterior.

Font: ACN

Més informació


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article