La incorporació del senglar a la cuina pretén ser una eina per ajudar a combatre la plaga que afecta Catalunya

El Departament de Medi Ambient està ultimant un decret de comercialització de carn de caça


Una de les fórmules per a lluitar contra la proliferació de senglars, i la gravetat de la situació a què s'ha arribat en no tenir depredadors, és afavorir el consum de la seva carn. Bé sigui a través de les receptes tradicionals de cacera o bé innovant a través de l'experimentació en l'elaboració d'embotits, adobats o carn fresca i també en la divulgació de les virtuts del consum d'aquest tipus de carn.

La gran proliferació del senglar a tot el territori català dibuixa, des de fa anys, una problemàtica complexa que ha desembocat en una plaga que cal combatre des de molts punts de vista. Per intentar minimitzar la pressió sobre el territori, un dels àmbits és la incorporació de la carn de senglar a la dieta i normalitzar-ne el consum. La directora general de Gestió del Medi, Montse Barniol, ha assenyalat que una de les preocupacions més esteses entre els consumidors és la seguretat alimentària, "d'una carn que els nostres avantpassats ja consumien". Ara, amb "innovació i tècnica", es vol valoritzar aquest producte i una de les primeres accions ha estat la presentació d'una guia pràctica sobre la cuina del senglar que s'ha presentat aquesta setmana al Món Sant Benet (Bages) de la mà de la Fundació Catalunya-La Pedrera i la Fundació Alícia.

En la línia de poder donar més seguretat al consumidor, Barniol ha avançat que el Departament ja està treballant en un decret de comercialització de carn de caça que podria entrar en vigor en sis o vuit mesos.

Font: ACN

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article