Un miler de persones reclamen l'absolució dels sis activistes anti-MAT pendents de judici

El cas arriba a judici aquesta setmana a l'Audiència de Girona i els encausats s'enfronten a penes de fins a 7 anys de presó


Centenars de persones han recorregut aquest dissabte a la tarda els carrers del centre de Girona en una manifestació per reclamar l'absolució dels sis activistes que s'enfronten a penes de presó per l'acció del 8 de gener del 2014 a Fellines contra la línia de Molt Alta Tensió (MAT). Els manifestants han cridat proclames contra la infraestructura com 'Defensar la terra no és cap delicte' o 'No a la MAT, ni aquí ni enlloc'.

La mobilització ha arrencat a les cinc de la tarda a la plaça Catalunya i ha arribat passades les set a davant la seu de la Generalitat, que exerceix l'acusació particular en el cas. El judici començarà dimarts a l'Audiència de Girona. A banda dels sis activistes, també hi ha acusat un comandament dels Mossos d'Esquadra. Durant l'acció de protesta, un jove es va encadenar a un cotxe enterrat per evitar la construcció de la torre 66.

En solidaritat amb els acusats, diverses entitats han organitzat una jornada reivindicativa que ha començat a les 11 del matí amb una taula rodona anomenada 'Lluites pel territori', ha continuat amb un dinar popular als Jardins de la Infància i ha culminat amb la manifestació que ha sortit de la plaça Catalunya a les cinc de la tarda.

Al cartell que encapçalava la marxa s'hi podia llegir 'Llibertat encausades, STOP judici MAT' i l'han portat alguns dels joves que dimarts s'asseuran al banc dels acusats de l'Audiència de Girona. Les acusacions sol·liciten penes d'entre 2 i 7 anys de presó per delictes com atemptat a agent de l'autoritat, desordres públics, coaccions o lesions.

A banda de la jornada reivindicativa d'aquest dissabte, també han recordat als manifestants que, mentre duri el judici, convoquen cada dia una concentració davant el Palau de Justícia de Girona.

L'activista que en el seu moment es va encadenar considera que és una "bestiesa" que els jutgin i s'enfrontin a penes de presó per una acció de resistència pacífica i ha assegurat a l'ACN que els únics que van exercir la violència van ser els Mossos d'Esquadra que van carregar contra els manifestants. De fet, els anti-MAT han ressaltat que també hi ha un comandament dels Mossos d'Esquadra acusat. "Li van trencar el braç a dues persones", ha denunciat. També reclamen a la Generalitat que "es retiri del cas" i deixi d'exercir d'acusació.

La campanya T-66 Judici de Molt Alta Tensió assegura que els moments de tensió que es van viure van ser quan els manifestants intentaven "evitar que maquinària pesada d'alt tonatge passés per la zona on estava 'embidonat'" l'activista, perquè podien fer "perillar la seva vida".

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article