La Generalitat demana la retirada dels filferros anticigonyes a les esglésies de Lleida

Tres exemplars han quedat atrapats en dos dies a les esglésies de Gardeny i Sant Martí


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat un requeriment a les esglésies de Gardeny i Sant Martí de Lleida perquè retiri de manera immediata els entramats de filferros, sirgues i altres dispositius després que tres exemplars de cigonya hi hagin quedat atrapats en els darrers dos dies.

La necròpsia practicada a la cigonya que va morir ahir a l’església de Gardeny estableix que l’animal presentava un fort traumatisme a la zona cervical i l’húmer dret, que correspondria als intents d’alliberar-se de l’entramat. A més, l’animal tenia ferides penetrants al cos, per l’atac d’altres cigonyes en veure-la malferida, ja que es tracta d’una espècie molt territorial.

Pel que fa a l’església de Sant Martí, els tècnics del Departament han determinat que és l’entramat de filferros de la coberta el causant de què les dues cigonyes hagin quedat avui atrapades.

El Departament de Territori i Sostenibilitat no intervé en l’autorització per col·locar aquest tipus d’instal·lacions a les cobertes però, constatada la seva afectació sobre les aus, en virtut de les seves competències en matèria de biodiversitat i medi natural, ha demanat la seva retirada.

Font: ACN

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article