Vilablareix ajuda els veïns a comprar-se bicicletes per fomentar-ne l'ús al poble

El Pla de Mobilitat de la població del Gironès inclou aquesta mesura a banda de crear 2 km més de carril bici.


L'Ajuntament de Vilablareix (Gironès) ha bonificat amb 50 euros aquells veïns que volien comprar-se una bicicleta. La campanya ha acabat amb un total de 111 comandes, que s'han fet a l'empresa d'inserció social de Càritas Girona, Ecosol.

La iniciativa s'emmarca dins el nou Pla de Mobilitat local. La principal mesura recollida en el document és la construcció d'una nova xarxa de carrils bici que completarà l'actual. En concret, es preveuen habilitar dos quilòmetres nous, que permetran desplaçar-se amb facilitat per arribar a tots els equipaments municipals.

Solidaritat i sostenibilitat sobre rodes. Aquest ha estat l'objectiu de la iniciativa que s'ha fet a Vilablareix fins el passat 31 de gener. El consistori ha ofert una bonificació de 50 euros a tots els veïns que volguessin comprar-se una bicicleta. Els interessats podien triar entre quatre models pensats per a ús urbà: dos d'infantils i dos d'adults. Els preus, sense la bonificació als empadronats al poble, oscil·laven entre els 100 i els 165 euros.

Aquestes bicicletes ara estan en fase de producció i entrega. En aquest àmbit és on hi entra el factor solidari del projecte. La companyia que ha rebut aquestes comandes és Ecosol, l'empresa d'inserció vinculada a Càritas Girona. Ecosol combina la fabricació de bicicletes a baix cost amb projectes vinculats amb l'economia col·laborativa.

En tot aquest temps, gràcies a la campanya, l'Ajuntament de Vilablareix ha aconseguit encarregar un total de 111 bicicletes. Una xifra significativa per a un municipi de 2.691 habitants. D'aquestes, 98 són per a adults i tretze per a infants. El resultat de la campanya ha superat les expectatives del consistori. "La veritat és que no ho teníem massa clar", admet el regidor de Mobilitat, Pau Rovira, que valora com a "positiva" la resposta ciutadana.

Font: ACN

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article